Evde Fırında Cips Yapımı
24 Temmuz 2024

Evde Fırında Cips Yapımı


Patates cipsini sevmeyen kimse yoktur sanırım. Eğer siz sevmiyorsanız bile, evde seven birileri mutlaka vardır. Onlar için güzel bir tarif olabilir bu cipsler. Bildiğiniz hazır cipslerin çıtırlığında ama daha az yağlı oluyor. Ayrıca, hazır cipslerin tatlımsı tadından farklı olarak, ev yapımı cipsler daha tuzlu bir tada sahip. Son dönemde birçok patates cipsinin gittikçe daha şekerli bir tada sahip olduğunu fark etmişsinizdir. Şekerin bağımlılık yapıcı özelliğini kullanmaya mı çalışıyorlar, yoksa artık damaklarımız şekere iyice alıştığı için yapılan tüketici araştırmaları ve anketler bu tadın satışlara daha olumlu bir etkisi olacağını mı gösteriyor, bilmiyorum. Ancak artık hazır patates cipsleri hem şekerli hem de evde yapılanlar kadar sağlıklı olduğu meçhul. Çok cips yediğimden değil fakat çocukların ellerinde hazır cips paketlerini görünce üzülüyorum açıkçası.

Ailelerine sorsanız, "istiyorlar ne yapabilirim" der bundan eminim. Biz de o yaşlarda iken neler istedik neler ama anne ve babamız bize ne aldıysa ne verdiyse onunla yetinmeyi bilirdik. Şimdikilerin hepsi kral soyundan geliyor sanırım, her dedikleri yapılıyor. Ben annemden ne istesem "ben sana evde daha güzelini yaparım" derdi. Biraz surat asardım ama annemin yaptıklarını da mecbur yerdim. Şimdilerde çocukların sevdiği birçok şeyi evde yapabileceğiniz tarifler mevcut hem de doğal ve katkı maddesiz. Lafı çok uzatmadan sizler ve çocuklar için evde fırında cips tarifine geçiyorum;

Evde Fırında Cips Yapımı Malzemeleri

  • 2 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kadar kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Evde Fırında Cips Nasıl Yapılır?

Patatesleri sebze soyma aparatı ile soyduktan sonra ince ince dilimleyin ve iyice yıkayıp suyu tamamen akana kadar süzgeçte bekletin. Temiz bir bezin üzerine alıp sularını mümkün olduğunca çektirin. Derin bir kap içerisinde sıvı yağ, kırmızı toz biber ve tuzu karıştırın. Suyunu çekmiş patatesleri ilave edip hepsi arkası ve önü yağlanana kadar elinizle karıştırın. Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisi üzerine birbirlerine değmeyecek şekilde dizin ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarmaya ve kenarları yukarı doğru kıvrılmaya başlayana kadar pişirin. Bir tarafı piştikten sonra fırından alıp hepsini ters çevirin ve tekrar fırına atıp tamamen kızarana kadar pişirin. Sıcakken servis etmenizi öneriyorum çünkü soğuyunca bazıları çıtırlığını kaybedip elastik bir hal alabiliyor.

Bu tarif konusunda önemli bir uyarıyı mutlaka yapmalıyım. Fırına verdikten sonra kesinlikle yanından ayrılmayın. Fırının başında nöbet tutun demiyorum, mutfaktaki diğer işlerinizi halledin bir yandan ama bir yandan da gözünüz fırında olsun. Çünkü siz farkına varmadan patatesler kömüre dönüşebilir. Patatesleri özellikle çok büyük kullanmayın çünkü sebze soyma aparatı ile büyük patatesleri düzgün bir şekilde dilimleyemeyebilirsiniz. Ben baharat olarak sadece kırmızı toz biber kullandım ama siz damak tadınıza göre ekleme veya çıkarmalar yaparak farklı tatlar elde edebilirsiniz. 2 adet patates, birbirlerine değmeyecek şekilde fırın tepsisine tam geliyor çünkü. Bu tarif, 2 kişi için ideal porsiyonda oluyor bana göre.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Cips Kaç Kalori?

Cips Kaç Kalori?

Evde Fırında Cips Yapımı

Evde Fırında Cips Yapımı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Cips Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?

Cips Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?

Fırında Cips Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Cips Tarifi ve Malzemeleri

Cips Çeşitleri Nelerdir?

Cips Çeşitleri Nelerdir?

Mısır Cipsi Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Cipsi Tarifi ve Malzemeleri

Cips Nasıl Yapılır?

Cips Nasıl Yapılır?

Güncel

Cips Dip Sos Tarifleri ve Malzemeleri

Cips Dip Sos Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Cheetos Cips Tarifi ve Malzemeleri

Cheetos Cips Tarifi ve Malzemeleri