Baharatlı Cips Tarifi ve Malzemeleri
26 Temmuz 2024

Baharatlı Cips Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı Cips Tarifi

Evde kendi baharatlı cipsinizi hazırlayarak hem lezzetli hem de sağlıklı atıştırmalıklar yapabilirsiniz. Ev yapımı cipsler, özellikle çocuklarınız için harika bir alternatiftir. Bu tarifle, televizyon karşısında keyifle tüketebileceğiniz veya misafirlerinize çayın yanında ikram edebileceğiniz bir cips elde edebilirsiniz. Evde kullanılan baharatlar, cipslere ayrı bir lezzet katmaktadır.

Baharatlı Cips Tarifi Malzemeleri

  • 1 adet yufka
  • 3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • 2 çay kaşığı biber salçası (silme)
  • Biraz tuz
  • Biraz karabiber
  • Biraz kekik
  • Biraz toz kırmızı biber
  • Biraz kırmızı pul biber
  • Biraz nane

Cips Sosu

  • 1 kase yoğurt
  • Bolca nane

Baharatlı Cips Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle yufkayı tezgâha serin. Yufkayı pizza kesici veya bıçak ile 3 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Daha sonra her şeritten üçgen şekiller elde edin. Farklı şekillerde de kesebilirsiniz. Bir kaba sıvı yağı, biber salçasını, karabiberi, kekiği, toz kırmızı biberi, pul biberi ve naneyi koyup iyice karıştırın. Kestiğiniz yufkaları bu karışıma ekleyip iyice harmanlayın. Yağın ve baharatların tüm yufkalara geçmesini sağlayın.

Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve yufkaları tepsiye sıralı bir şekilde yerleştirin. Yufkalar üst üste gelebilir, fırında her yeri pişecektir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika kadar pişirin. Rengi hafif kızarmaya başladığında fırından çıkarın.

Bu arada cipsin sosunu hazırlayın. Bir kaseye yoğurdu alıp içine bolca nane ekleyin ve karıştırın. Soğuyan cipsleri bir tabağa alıp yoğurtlu sos eşliğinde servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Şüca

26 Temmuz 2024 Cuma

Evde kendi baharatlı cipsimi yapmak istiyorum ama yufka keserken zorlanır mıyım? Ayrıca, fırında pişerken yufkaların üst üste gelmesinde bir sakınca olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Şüca,

Evde kendi baharatlı cipsini yapmak harika bir fikir! Yufka keserken biraz dikkatli ve özenli olursan zorlanmazsın. İyi bir bıçak kullanmak işini kolaylaştıracaktır. Ayrıca, yufkaların çok kalın olmamasına dikkat edersen daha çıtır bir sonuç elde edersin.

Fırında pişerken yufkaların üst üste gelmesi, eşit şekilde pişmelerini engelleyebilir ve bazı yerlerin yumuşak kalmasına neden olabilir. Bu nedenle, yufkaları tek kat halinde, mümkünse aralarında biraz boşluk bırakarak dizmek daha iyi sonuç verecektir.

Başarılar dilerim ve umarım lezzetli cipslerin tadını çıkarırsın!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Cips Kaç Kalori?

Cips Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ev Yapımı Cips Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Cips Tarifi ve Malzemeleri

Cips Tarifi ve Malzemeleri

Cips Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Cips Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Cips Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Cheetos Cips Tarifi ve Malzemeleri

Cheetos Cips Tarifi ve Malzemeleri

Dukan Cips Tarifi ve Malzemeleri

Dukan Cips Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lays Cips Tarifi ve Malzemeleri

Lays Cips Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cips Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Cips Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cips İçindekiler Nelerdir?

Cips İçindekiler Nelerdir?

Cips Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Cips Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Cips Patates Tarifi ve Malzemeleri

Cips Patates Tarifi ve Malzemeleri

Cips Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?

Cips Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?

Cips Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Cips Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Evde Fırında Cips Yapımı

Evde Fırında Cips Yapımı

Çerezza Cips Tarifi ve Malzemeleri

Çerezza Cips Tarifi ve Malzemeleri