Evde Hamurdan Cips Nasıl Yapılır?
Evde hamurdan cips yapmak oldukça kolay ve keyiflidir. İşte adım adım tarif:
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
- Yarım su bardağı ılık su (gerekirse biraz daha)
- İsteğe bağlı baharatlar (pul biber, kekik, sarımsak tozu vb.)
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
- Un, tuz ve kabartma tozunu bir kasede karıştırın.
- Zeytinyağı ve ılık suyu ekleyip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru streç filmle sarıp 15-20 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta ince bir şekilde açın.
- Açtığınız hamuru istediğiniz şekilde (kare, üçgen vb.) kesin.
- Bir tavada sıvı yağı iyice kızdırın.
- Kestiğiniz hamur parçalarını, altın rengi alana kadar kızartın.
- Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
- İsteğe bağlı olarak baharatlarını ekleyip servis yapın.
İpuçları:
- Hamuru çok ince açarsanız daha çıtır olur.
- Fırında pişirmek isterseniz, 180°C'de 10-15 dakika pişirebilirsiniz.
- Baharatları kızartmadan önce hamura ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun! |